Ismerjétek meg azt az anyukát, aki hihetetlenül kreatívan oldotta meg a babaruházást!

Írta: veddamagyart

Néhány hete ismerkedtünk meg egy olyan anyuka babaruháival, amik teljesen elbűvöltek minket. Már a ruhácskákra való első ránézésre látszik rajtuk: sok-sok figyelemmel, gondossággal és még több szeretettel készültek. De mi motivál arra egy anyukát, hogy maga készítse el gyermekének a ruháit, ha azokat meg is tudja venni? Az Angelina Baby Shop kreatív, lelkiismeretes és felettébb ötletes alapítóját, Suha-Grlic Nikit kérdeztük minderről.

angelina baby shop 5
Niki és kislánya Angelina


Hogyan jutottál el ahhoz, amit most csinálsz?

Szegeden egy Könnyűipari Szakközépiskolába jártam, ott sajátítottam el a szabás-varrás és a ruhatervezés alapjait. Akkor még nem sejtettem, hogy a jövőben majd ezzel szeretnék egy kicsit komolyabban is foglalkozni. Alapvetően szeretem azokat a dolgokat, amikhez kézügyesség kell, ezekben mindig is jó voltam. Miután megszületett a kislányom Angelina, akkor vált világossá, hogy a varrás az én utam. Az első dolog, amit varrtam egy hordozós takaró volt, és annyira megtetszett az a gondolat, hogy saját kezűleg alkothatok a babámnak, hogy ezután sorra jöttek a nadrágok, bodyk, sapkák és minden más, ami egy pici babának hasznos lehet.


Miért éppen gyermekruhákat készítesz?

Régebben varrtam magamnak is, de valahogy nem merültem el benne. Sokkal nagyobb élvezetet nyújt, ha másoknak alkothatok ruhákat, mint a gyermekem, vagy mások gyerkőcei. Szinte már a szenvedélyem, hogy pici kis anyagokból pofás darabokat hozzak ki.

 

Mi inspirál, amikor egy-egy ruhadarabot találsz ki?

Manapság annyi kétes minőségű babaruhát lehet kapni, de hiányolom belőlük az egyediséget, ezért úgy gondoltam itt az ideje, hogy a saját kezembe vegyem a babám és az ismerőseim babáinak ruházkodását. Ha én varrom a ruhát, tudom, milyen anyagból készül, mit tartalmaz és biztos lehetek abban, hogy nem ártalmas a babára nézve. Inspirációkat pedig az instagrammon, pinteresten, és az etsy-n is szoktam gyűjteni, de sokszor előfordul, hogy az utcán sétálgatva meritek ötletet más gyermekek szettjei alapján. Ilyenkor arra gondolok, valami hasonlót én is tudnék csinálni, és már meg is született az ötlet. Ezeket pedig folyamatosan gyűjtöm, most is jó pár vár a megvalósításra.

angelina baby shop 2Angelina az egyik édesanyja készített ruhácskában

Mik a kedvenc anyagaid, technikáid, mintáid?

Mivel baba és gyermekruháról van szó, így mindenképp pamut alapanyagú textileket használok. Kedvencem a pamut jersey, mert rugalmassága miatt nagyon sok mindenhez felhasználható. A kedvenc szabásmintám pedig a buborékos kislányruha, amelyet a kislányom első születésnapjára készítettem. Nagyon praktikusnak találom a maxaloones nadrágokat is, az állítható láb - és derékrész miatt több éven keresztül lehet őket használni.

 

Hogyan indítottad be az Angelina Baby Shop-ot?

Van egy tizennégy hónapos kislányom, akit Angelinának hívnak, a vállalkozásomat is róla neveztem el. Természetesen ő volt az első, akinek készítettem babaruhákat. Aztán másoknak is annyira megtetszettek ezek, hogy ők is szerettek volna ilyesmit a gyerkőceiknek. Amikor mondtam nekik, hogy én varrom őket akkor teljesen ledöbbentek és kérték, hogy készítsek az ő gyermekeiknek is. Ezért úgy döntöttem, hogy üzletszerűen fogok foglalkozni ezzel. Akár a saját babámnak, akár egyedi megrendelésre egy másik babának, mindig szívvel-lélekkel és gondos odafigyeléssel készítem el a termékeimet.

angelina baby shop 3

Együtt a család. Mi másban is lehetne Angelina, mint az édesanyja által alkotott ruhában? :)

Van olyan ruha, amit még nem készítettél el, de nagyon-nagyon szeretnél?

Persze, van egy pár darab, amit még szeretnék elkészíteni, és amint lesz rá alkalmam meg is valósítom a terveiket. Most épp egy kordbársony babanadrágot tervezek a hidegebb időkre, és egy szuper kabát is tervben van.

 

Mik a terveid a jövőben?

Szeretném tovább fejleszteni az üzletet és még több ruhát készíteni. Ki szeretnék alakítani egy nemzetközi vevőkört akik mindig biztosak lehetnek a termékeim minőségében és a kifogástalan vevőszolgálatban. Legmerészebb álmaimban pedig látom ahogy az Angelina Baby Shop ruhácskái üzletek kirakataiból mosolyognak egyszer vissza rám.

 

Ha valaki a gyermekének ruhát szeretne vásárolni, milyen tanácsot adnál, hogyan fogjon neki?

Szerintem a legfontosabb szempont az, hogy jó minőségű természetes szálú textilből készüljön a termék. A másik ami szintén nagyon fontos, hogy kényelmes legyen.

angelina baby shop 4

Ezt a rucit is anyu varrta.

Ha tőled szeretnének rendelni, hogyan kezdjék?

Első sorban fel tud keresni a facebookos oldalamon bárki privát üzenetben. Vannak azonnal elvihető termékeim is, de ha ott nem találja meg azt a színösszeállítást, ami neki tetszene, akkor elmondja, mit szeretne, mekkora gyermekre, és akár együtt kiválasztjuk az elképzeléseinek megfelelő anyagokat. A másik opció, ha meskán szétnéz a boltomban, ahol próbálom mindig frissíteni az aktuális kínálatomat.

 

Miket tapasztaltál eddig a hazai gyermekruha piacon?

Minőség, ár, tartósság, minták, komfort, stb. Természetesen nagyon sok szép és hasznos baba - gyermekruhát lehet kapni a boltokban is, viszont kicsit drágának találom őket. Aki pedig valami egyedit szeretne a tömegtermékek helyett, az felkeres egy hazai kézművest, ezzel támogatva a kisgyermekes anyukákat, akik szívvel lélekkel dolgoznak.

angelina baby shop 6És ezt is.

Milyen visszajelzéseket kaptál eddig a termékeidre?

Eddig szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, de elfogadom a negatív kritikákat is. Mindig azon vagyok, hogy a vásárlóim elégedettek legyenek, teljesüljön a megálmodott rucijuk, és nagyon fontosnak tartom a jó kommunikációt is. Szoktam mondani a vevőimnek, hogy nyugodtan küldjenek be fotót a kicsikről az elkészült ruhákban, hogy kitehessem az oldalamra, sokan szívesen élnek is ezzel a lehetőséggel.

 

Eddig ilyen és ezekhez hasonló visszajelzéseket kapott Niki:

“Maximálisan pozitív! Nagyon vidám színek, szép munka, pontos méret! Nagyon szépen köszönöm!“

„Gyönyörűséges lett a nacink! „

„Juuuj ez nagyon szuper lett nagyon köszönöm“

„Nagyon boldog vagyok a szettel
:) Pont ilyet akartam, hogy most is jó rá de később se növi ki három hónap alatt, szóval nagyon boldog vagyok!“

„Már fel is próbáltuk a mellényt meg a kis sapit! Szuper lesz! Köszi! Nagyon tetszik!“

„Szuper lett a kisnadrág!!!!!!! “

 

További sok sok sikert, ügyesen megalkotott babaruhákat és elégedett anyukákat, apukákat és csöppségeket kívánunk az Angelina Baby Shopnak és Nikinek!