A kép nem elérhető
Slider

Bár szellemi tőkénk értéke nem kérdőjelezhető meg, meg kell tanulnunk itthon tartani „nagyjainkat” és menedzselnünk kell találmányainkat. Ha más úton nem megy, legalább hazai piacot kell teremtenünk találmányainknak. Ebben a mi felelősségünk is óriási: minél több emberrel meg kell ismertetnünk feltalálóink, tudósaink munkájának gyümölcsét.

Bagó Ákos Károly formatervező mérnök igazi fiatal tehetség. Szakmai hitvallását alábbiakban idézem Nektek:

„Fiatal formatervezőként alapvető célkitűzésem, hogy olyan fejlesztő eszközöket tervezzek, amelyeknél a forma nem öncélú, hanem a funkciót támogatja. Fontos szempont az is, hogy megfizethetőek legyenek a termékek, hiszen sokszor azok, akiknek a legnagyobb szükségük van fejlesztőeszközökre, nem tudnak rá nagyobb összeget áldozni. Arra is igyekszem figyelni, hogy az eszközök univerzálisak legyenek, azaz egészséges emberek is haszonnal és örömmel használják őket.”

A tervező díjak egész sorát nyerte el az UO írásfejlesztő toll nevű találmányának köszönhetően. Ezek közül kiemelném a Magyar Formatervezési Díjat (2008), valamint "A jővő fiatal vállalkozója” elismerést.

"Elkészültek új tollaik, melyek a hangzatos "Hungary series" nevet kapták és grafikájuk a magyarságra utal. Reméljük, hogy a kínai gyártású Lánchíd formájú hűtőmágnesek mellé ezek is felkerülnek majd a szuvenírboltok polcaira. Hamarosan újabb feliratok fognak megjelenni rajtuk, illetve a webshop-ban is rendelhetőek lesznek. Reméljük sokan viszik majd őket külföldre. :)"

Az UO írásfejlesztő tollat sokan csak „varázstollként emlegetik. Különlegessége formájában rejlik. „Használata során a mutató- és a hüvelykujj között elhelyezkedő izmok feltámasztása révén az ujjak automatikusan a helyes ceruzafogásba állnak, így szinte szorítás nélkül, csuklóból történik az írás.”

A varázstoll valóban univerzális, bárki használhatja, de különösen ajánlott írásproblémákkal küzdőknek, kisiskolásoknak, balkezeseknek, felnőtteknek.

Ezt a remek találmányt 3 különböző méretben vásárolhatjátok meg az UO toll weboldalán található webshopban (ára 1.690 forint/darab). Aki szeretné előbb személyesen megtekintetni, s csak aztán dönteni a megvásárlásáról, az böngéssze át a forgalmazók listáját és keresse meg az otthonához legközelebbit. Többek között a KeS Papír üzletek is árusítják a fiatal tervező találmányát.

A honlapon egy felhívás is szerepel pedagógus végzettségű szakembereknek, személyükben ugyanis értékesítő munkatársakat keresnek. Az ötlet kiváló, hiszen nekik van közvetlen kapcsolatuk a legfőbb célcsoporttal, szavuk hitele garantálhatja értékesítési munkájuk eredményességét.

A varázstoll igazán különleges céges reklámajándék lehet. A gyártó vállalja egyéni feliratú UO tollak elkészítését is.

Bagó Ákos Károly a honlap tanulsága szerint újabb fejlesztőeszközök tervezésén is dolgozik. Reméljük, hogy hamarosan értesülünk majd a tehetséges formatervező munkájának újabb fontos állomásáról.

.