Jön a hó - erre számíthatunk a hétvégén

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 3 és 8 fok között várható.

Szombaton elsősorban a Dunántúl északi felén és a középső országrészben számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd délután, este mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben helyenként alakulhat ki zápor, a hegyekben hózápor, estefelé főként délnyugaton valószínű eső, havas eső, a Mecsekben hó.

A Dunántúlon az északnyugati szél gyakran megélénkül, keleten mérsékelt, változó irányú lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 3 és 8 fok között várható.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Erősen felhős, borult, illetve változóan felhős időszakok is lehetnek, némi napsütésre az időszak végén lehet számítani. Hétfőn és szerdán többfelé várható eső, havas eső, majd egyre inkább hó.

Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 40 százalékán lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -2, +3, majd 0, -5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 2, 7 fokról az időszak végére -1, +4, fok közé csökken.

Orvosmeteorológia

Lassanként megszűnik a hidegfronti hatás, de még előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás, hosszabb lesz a reakcióidő. A görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. Erősebbek lehetnek a reumatikus fájdalmak.

(Forrás: Híradó.hu, MET.hu)

A leghidegebb magyar falu felkészült a nagy mínuszokra