A Vedd a magyart! szuper rövid összefoglalója nektek az Uber-taxi ügyről

Írta: veddamagyart

Az Uberről sokáig azt hihettük, hogy a taxi-jellegű utazás jövője lesz. Kiderült azonban, hogy tévedtünk, nyertek a taxisok, az Uber elhagyja Magyarországot.

Magyarország egy a hagyományait erősen védő állam, egy olyan változás, mint az Uber nem nyerheti el egyszerűen az emberek elfogadását. Legalábbis ezt hittük először: hogyan is lehetne sikeres egy mobil-alkalmazásra épülő amatőr taxis cég? A sikeréhez több dologra is szükség volt, amiket csak nyomokban, vagy más formában találhatunk meg a társadalomban. Ilyen például az okostelefon használat, amihez internet előfizetés is kapcsolódik, a megbízhatónak tűnő diszpécserszolgálat kikerülése, a már említett hagyományokhoz kapcsolódás (ugyan a hazai taxi használat még fiatal, de ennek ellenére még erős keretei vannak).

Ezek ellenére, gyorsan rákapott a közönség, a fiatalok imádták. A gyorsan letölthető és egyszerűen használható alkalmazással gyorsabban lehetett fuvart szerezni, mint a hagyományos taxi rendeléssel.

Az Uber egy úgy nevezett start-up (kisvállalkozás egy új ötlettel) 2009-ben alakult meg, mára elérte az egymilliárdos fuvarszámot. Maga a profil nagyon egyszerű: regisztrálni kell, hogy sofőr lehess, és ha a közeledben van fuvarkérés, akkor odamész és elviszed – körülbelül feleannyi pénzért, mint a taxi. Ez pedig a diszpécserszolgálat kiiktatásával, a szabályozások minimalizálásával és –állítólag- az adóelkerüléssel lehetett így.

Volt azonban egy probléma, nem is kicsi: a taxisok, akik nem tudtak vagy nem akartak alkalmazkodni az új helyzethez és szerették volna azokat a feltételeket megőrizni a személyfuvarozásban, amiket kiharcoltak és a meglévő –elég szigorú és költségigényes- szabályozásokat az új belépőkre (mint az Uber) is alkalmaztatni.

A taxisokról tudni kell, hogy abba a társadalmi csoportba tartoznak, akik a leginkább kiállnak magukért, emlékezzünk csak a nagy taxisblokádra. Az elmúlt időszakban tüntetéseket szerveztek és mindent megtettek, hogy a saját érdekeiket érvényesítsék.

A fő panasz az volt, hogy az ubereseknek nem kellett törvényi szabályozás miatt rengeteget költeni az autó átfestésére, a különféle engedélyek megszerzésére, stb. Az Ubernek ez a nagy előnye, itt nem csak az utas fél-anonim, hanem a sofőr is. Emellett érdemes még kiemelni, hogy pont emiatt tartották sokan barátságosabbnak az új szolgáltatást, valamint a fél-anonimitás sem okozott problémákat.

A taxisok tehát háborúba kezdtek az Uberrel és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is.

Az állami szervek sokáig nem akartak beleszólni ebbe a szegmensbe, ugyanis nemrég szabályozták le a taxi szolgáltatást. Nem maradt azonban sok választásuk, az agresszív taxistaktikával szemben valamit lépniük kellett. Ekkor már érezhető volt a játszma kétarcúsága, hiszen a taxisok (akik megítélése a társadalomban is felemásnak tűnik) szabálykövető magatartása állt szemben egy innovatív ötlettel, amelyet nagyon szerettek a felhasználói, de mégis ott volt benne némi adóelkerülés.

Végül a lépés megtörtént, teljesült a taxisok óhaja, leszabályozták az Ubert, ezzel ellehetetlenítve annak itthoni működését.

Hogyan alakulhat a jövő? Európában a trendek teljesen ellentétesek a hazaiakkal a személyfuvarozás terén, valószínűleg a magyar piac is követni fogja ezeket idővel. A mostani taxisok egy része remélhetőleg az új, innovatív, közönségbarátabb szolgáltatás részese lesz és búcsút mondhatunk a ma megszokott, olykor hosszadalmas, olykor nehezen átlátható rendszernek.

Hogy mi lesz ez az új személyszállítási forma? Reméljük, hogy egy magyar vállalkozás, ami meg tudja újítani a közlekedést, és alternatívákat tud majd nyújtani nekünk.

Forrás:
MTI

Képek:
szeretlekmagyarorszag.hu
younginnovator.eu
24.hu
indafoto.hu
budapest.offmedia.hu/