Segítsünk megtalálni a körúti robbantót!

Írta: veddamagyart

Mélységesen elszomorít minket, amikor ilyesmiről írnunk kell. De kell. Mert ebben az országban nem lehet büntetlenül félelmet kelteni, másokat bántani, főleg azokat a munkájukat végző embereket, akik minket védenek.

Kovács Attila MTIFotó: Kovács Attila/MTI

A hétvégi körúti robbantás megrázta az országot. Már több mint ezer nyomozó dolgozik a tettes előkerítésén. Mert ez nem csak egy egyszerű „robbantásos” ügy. Hanem egy különösen arcátlan, alávaló és gyáva cselekedet.

Nem csak amiatt, hogy a két munkáját végző rendőr volt a célpont.

Nem csak amiatt, mert a belváros szívében történt, egy forgalmas helyen.

Nem csak azért, mert a tettes hidegvérrel lépett át az áldozatain.

Nem csak azért, mert a házilag barkácsolt bombát ő maga robbantotta fel, amibe még szögeket is tett.

Elsősorban azért, mert lehetőséget adott arra, hogy féljünk. Hogy félve lépjünk ki az utcára, hogy a gyermekeinket, szeretteinket, barátainkat félve engedjük el és aggódjunk miattuk: épen hazaérnek-e?

A félelem bizalmatlanságot okoz, ez pedig egy olyan seb, ami nagyon-nagyon lassan gyógyul. Ha tud gyógyulni egyáltalán.

Segítsünk megtalálni a robbantót és egyúttal figyeljünk jobban egymásra! Ne engedjük, hogy a félelem és a bizalmatlanság éket verjen közénk!

Ezeket a képeket ismerjük róla. Nem túl élesek, de talán az öltözet, az arcforma segíthet. Egy ilyen ügyben minden fontos lehet. Ha valaki látott egy nem „mesterember” külsejű alakot szögeket venni, esetleg elkapott egy kósza beszélgetést még a hétvége előtt, értesítse a hatóságokat.

koruti robbantas

A személyleírása az elkövetőnek:

„Az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt.”

koruti Robbantas3

koruti robbantas 2

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda arra kéri az embereket, hogy aki a fényképeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában az ingyenesen hívható 06/80-620-107 számot, vagy a „Telefontanú” 06/80-555-111 zöld számát. A bejelentés megtehető még a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

A rendőrség tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel, ami igazán eltörpül az ember becsülete mellett, hogy segít-e, vagy sem.

A rendőrség a bejelentő személyét természetesen kiemelten bizalmasan kezeli.

A két sérült rendőr közül az egyik már elhagyhatta a kórházat, társa állapota jelenleg kielégítő.

Jobbulást kívánunk mindkettejüknek!