A kép nem elérhető
Slider

Bár tengerünk nincs, ez mégsem gátol meg minket abban, hogy tudásunkat kamatoztassuk a tengerészet terén. Ezt mutatják például első világháborús győztes tengeri ütközeteink, felfedezőink, valamint a napokban megalkotott Infiniti-szárny, mely a hagyományos vitorla utódja lehet.

Soponyai Géza hajóskapitány és hajóépítő mester valamint Fekete László mérnök közös munkáját avatták fel pénteken a balatonkenesei Marina Port kikötőben. Az Infiniti-szárny - pontatlanul, bár, de - lényegében egy az árbocra függőlegesen felszerelt repülőgépszárny, melynek segítségével nagyobb hatásfokra tehetünk szert.

A szárny 19m magas, összecsukva (teljesen összecsukható, nem kell daruval nehézkesen ki-be emelni) 3m. A teljes szélessége 4,8m, súlya a szénszálas technológiának köszönhetően csak 150kg, s 14 darab szelvénybol áll, ez teszi lehetővé az összecsukhatóságot és a precíz beállítást. Felületét szupererős műanyag fólia borítja. Ugyan a merev vitorla súlya körülbelül kétszerese a klasszikus társáénak, a másfélszeres plusz telesítményért megéri felszerelni. Az Infiniti-szárny vákuum alatt, hőkezelve készült.

Ajánljuk Ákos György - Horváth József Amerre szél visz, s hullám utat ád. Avagy: magyar tengerészek a világ óceánjain, vitorlák alatt címu kötetét!

A klasszikus vitorlák nehezen tudják megközelíteni az ideális profilt, amivel szemben a merev szárnynál ez csupán beállítás kérdése. A pénteki teszt során - ahogy Soponyai fogalmazott - a szárny beváltotta, amit a fizika ígért. Három-négy csomós szélben mintegy hat csomó sebességet értek el a merev vitorlával - a könnyu szeleket képes kihasználni. Az Infiniti-szárny sokkal nagyobb erő kifejtésére képes, mint a hagyományos vászonvitorla, tehát jelentős teljesítménytöbblettel számolhatunk. A vízen élesebben fut; kiemelkedő gyorsaságot érhetünk el vele.

http://index.indavideo.hu/video/Attraktor_vitorla én nem tudom betenni sajnos

Az új fejlesztésű szárnyat a Nautic 12 Racer típusú Media Contact Avatar versenyhajóra szerelték fel.

A Császári és Királyi Haditengerészeti Akadémia - mely a birodalom egyetlen ilyen intézménye volt - 1856-ban alapíttatott Fiumében. Az Osztrák-Magyar Monarchia a 8. tengeri nagyhatalomnak számított.

Soponyai csapata a merev szárnyú vitorlával felszerelt Avatarral már legrangosabb hazai vitorlásversenyre, a 43. Kékszalag Telekom Nagydíjra készül, mely július 14-16-a között kerül megrendezésre.

(Forrás: autosforum.hu, index.hu, hirtv.hu, telesport.hu)

.