Magyar design csapat kampányol Amerikában

 

Az egyre népszerűbb IndieGoGo oldalon egy magyar csapat is elindítja kampányát. A kampány sikerének a kulcsa, hogy a magyarországi támogatók megadják-e a kezdeti lökést a csapatnak az indulásnál.

„Az általunk elindított kezdeményezés olyan design termékek piacra jutását tűzte ki célul, amelyeket fiatal magyar tervezők „álmodtak meg”, és rendkívül eredményesen szolgálják a napi igényeket. Ilyen kedvenc volt tavaly a paq chair, 2013-ban pedig egy új termékkel indulunk, egy ötletes és minden szempontból koncepcióbontó órát kívánunk a piacra bevezetni. Az óra gyártásának elindításához indítottuk el a támogatásgyűjtési akciónkat.”

A gyakorlott IndieGoGo támogatásgyűjtők tapasztalata az, hogy a várt eredmény eléréséhez nagyon fontos, hogy az induláskor saját közössége indítsa útjára a célokat. A támogatások első 20 százalékának ugyanis lokális támogatásnak kell lennie, ha ezt elérte a kampány, csak azután válik érdekessé és láthatóvá a külföldi, elsősorban amerikai támogatók számára. A támogatók pénzadománnyal vagy termékek megrendelésével tudják támogatni a fiatal magyar csapatot, például a már 60 országba sikerrel értékesített fotelként is használható paq chair megrendelésével.

Az Egyesült Államokban az utóbbi években terjedtek el a közösségi finanszírozási (crowd founding) oldalak, amelyek lehetőséget biztosítanak a mindennapi emberek számára terveik, álmaik megvalósításához. Akik lehetővé tehetik ezeknek a terveknek a megvalósulását, ők a támogatók: olyan magánszemélyek, akik akár 5 dollár támogatással, vagy a kampány hírének terjesztesével is előrébblendítik a kampányt és hozzájárulnak annak sikeréhez.

Az IndieGoGo oldalon kettős célt szolgál a design csapat kampánya: egyrészt támogatást gyűjt az új tervük számára, másrészt fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon számos olyan ötlet – legyen az design, IT, vagy egyéb ötlet – és fiatal tehetség van, akiknek helyük van a nemzetközi porondon is.

A design csapat kampánya és a koncepcióbontó órájának terve az IndieGoGo-n  érhető el. A kampány sikerének a kulcsa, hogy a magyarországi támogatók megadják-e a kezdeti lökést a csapatnak az induláskor, ezen az oldalon lehet hozzájárulni a projekt sikeres elindításához. Akár 5 dollárral is. A hozzájárulások nem maradnak viszonzatlanok: a csapat különböző ajándékokkal kíván köszönetet mondani a támogatóknak.

(Forrás: Híradó.hu)