A kép nem elérhető
Slider

A minap az egyik közösségi portálon kialakult eszmecsere során vetődött fel, hogy miért is annyira megfizethetetlenül drága az a kevés magyar ruházati termék, amely dzsungelharcosként küzd az életben maradásért a hazai piacon? A kérdés önmagában hordozza a választ: a kis darabszámok miatt lehetetlen felvenni a versenyt az óriási tételekben, az egész világot ellátó kínai tömegtermékekkel szemben. Mégse kenjünk mindent az ázsiai országra, hiszen néha belőlünk is hiányzik az igény, a hazai ruházati cikkek felkutatására. Sokan a kreatív megoldásokat és az aktuális divat trendek figyelmen kívül hagyását róják fel tervezőinknek. Akkor most következzen egy ellenpélda, bajai módra.

A Vedd a Magyart! szerkesztőinek eltökélt szándéka, hogy minden tőle telhetőt megtesz a magyar ruházati ipar felélesztéséért. Ily módon mától ,a kevesek által ismert bajai márka, a Sugovica Surfers bannerét is megtalálhatjátok főoldalunkon.

Szörfös életérzés egy dunaparti, magyar kisvárosból? A kínálatot elnézve egyáltalán nem lehetetlen. A márka atyjai néhány éve plakátokat készítettek a bajai szörfös életről. A Sugovica Surfers mára már egy egyedi pólókat, sapkákat, pulcsikat tervező társasággá nőtte ki magát, noha a bajai szörfös társadalom azóta sem létezik.

Vedd a Magyart! Szerkesztő: A kínálatodban szereplő ruházati cikkek Magyarországon készülnek?

Sugovica Surfers: Igen, de van egy kis előzménye a dolognak: a 90-es évek közepén Baján készültek -licence alapján- a kiváló minőségű LEVIS pólók (illetve Nike és egyéb márkák termékei) de mint mindent, idővel ezt is gallyra vágták és az üres épületeken kívül egy-két dolog megmaradt… Szóval alapvetően lokálpatrióta termékről van szó (grafika, szitázás, hímzés stb. mind Baján készül) de ennek ellenére azok körében is népszerű, akik azt se tudják merre van Baja, vagy azt hiszik hogy a Sugovica egy pálinka.

VAM: Mikor kezdeted a Sugovica Surfers márkát felépíteni?

SS: 2006 őszén volt egy ötlet (plakát), de az igény miatt alakult márkává illetve hogy nem kellett messzire menni gyártás ügyében. Van egy irány, hogy valamennyire egységes legyen, de még most is sok a maszatolás és ezért is jó, hogy kilóg a sorból… egy nem létező dolog, márkává alakult.

VAM: Milyen távlati céljaid vannak a márkával? Országos ismertséget szeretnél, vagy lokálisan kifejezetten egy bizonyos réteget céloznál meg továbbra is?

SS: A célközönség? Ez kicsit olyan, mint a kívánságműsor: “… és mindenkinek, aki szereti!” Valóban, mindenkinek, aki szereti. Statisztika alapján a legtöbben 25 és 35 év közöttiek. 80% bajainak vallja magát, de már rég nem ott él. Nincsenek nagyratörő tervek, mivel nem a tömegtermelés-profitálás a cél, hanem hogy ezzel is kicsit színesebb legyen a világ.

VAM: Hol vásárolhatóak meg a Sugovica Surfers termékek?

SS: Legegyszerűbben és legolcsóbban e-mailen keresztül lehet hozzájutni (Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) illetve Baján a Sétáló utcában (Eötvös u. 5), Budapesten előzetes egyeztetés alapján lehet átvenni. Általában nyár elején jönnek ki az újak és 4-5 többnyire nem ismétlődő modell. Általában mindenhez egy szín tartozik és hát nem egy tömegcikk.

MV: Milyenek a Sugovica hullámai nemzetközi összehasonlításban, és milyen a bajai szörfös közösség?

SS: A bajai „szörfös” közösség kezdetben nem akarta észrevenni, vagy csak szimplán nem érdekelte. Most már örülnek neki, esetleg büszkék... meg aztán, magyar földre magyar szörföst! ;)

A pólók ára 3.200 és 3.900 forint között változnak, azt hiszem ez egy kiváló minőségű, hazai termékért igazán elfogadható ár. A bajai szörfös ruházati cikkek között találhattok még szőnyeget, ingeket, pulóvereket és sapkákat.

Mindenképpen megérdemel egy különdíjat a márka korábbi honlapjának dizájnja. Az itt található pólók egy része még a készlet erejéig megvásárolható - igen kedvező - 2.500 forintos áron. Ha valamelyik megtetszett, akkor kérdezz rá Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. keresztül, hátha kaphatsz még raktárról 1-2 darabot magadnak.

Ha bajai szörfös terméket ajándékoznál karácsonyra, akkor hajrá, mert már csak pár nap van hátra az ünnepekig. Katt ide!

Sugovicsa Surfers a Facebook-on

.