Hosszú Katinka újabb rekordjával zárult sportolóink napja Rióban

Írta: veddamagyart

A 2016-os olimpia hatodik napja küzdelmes, ugyanakkor szép eredményekkel volt teli az ott szereplő magyar sportolók számára. Hosszú Katinka 200 méter háton országos csúccsal, 2:06.09 perces idővel jutott az elődöntőbe. Cseh László a gyengébb 200 méter pillangó után óriási hajrával tért vissza következő versenyszámában és 51.52 idővel összesítésben a második helyen jutott tovább az elődöntőbe. Joó Abigél Judoban ért el szép helyezést: nehéz ellenfelekkel, küzdelmes menetekben kiváló teljesítményt mutatva a 7. helyen végzett.

rio 2016 judo joo abigel

Úszóink továbbra is szédületes tempót diktálnak a brazil medencénkben. Az eddig három aranyérmet nyerő Hosszú Katinka 200 méter háton, kis híján másfél másodpercet vert a kanadai Hillary Caldwellre, így a szám nyerteseként az elődöntőben versenyezhet tovább. Nem különben Cseh László, aki a MOB-nak adott nyilatkozatában az ötkarika terhéről, és az olimpiai versenyzéssel járó feszültségről tett említést, azonban kimagasló idővel a második helyet szerezte meg és hamarosan a 100 méter pillangón készül megmutatni, hogy szavaival élve: nem is olyan béna.

Joó Abigél erőteljesen kezdte szereplését Rióban. Először a mongol Lkhamdegd Purevjargat győzte le melyet követően a nyolcad döntőben a japán világbajnok Mami Umeki ellen bravúros teljesítménnyel ugyancsak nyert, azonban a negyeddöntőbe jutván az USA-ban hatalmas klasszisként tisztelt Kayla Harrisen már nem sikerült túljutni. Így Jóó Abigél a vigaszágon léphetett újra tatamira a kubai Yalennis Castillo ellen. A meccs elején a kubai vezetést szerzett, ám a magyar versenyző minden igyekezetével próbálta behozni a lemaradást, azonban ahogy erről később nyilatkozott: ellenfele passzivitása miatt ez már nem sikerült. Így Joó Abigél végül a 7. helyen zárt.

Minden sportolónak gratulálunk az elért teljesítményekhez és további szurkolásra buzdítunk mindenkit!

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt