Feltámadt a magyar vitorlázás!

Írta: veddamagyart

Berecz Zsombor hat futam után a 3. helyen áll a riói olimpián, ezzel minden várakozást felülmúlva. Versenyzőnknek ráadásul szerencséje sincs eddig, így bármire képes lehet a végéig.

berecz zsombor vitorlazas rio2016 2

A rutinos vitorlázó olyat mutatott az elmúlt napokban amire egyikünk sem számított: fantasztikus produkciójával a bírók kegyvesztettjeként is a harmadik helyen áll a versenyben.

A körülmények és elsősorban a szél rettenetesen nehéz feladat elé állították eddig a versenyzőket, Berecz elmondása szerint minden erejére szükség lesz a vasárnapi futamig – hiszen azzal alakul majd ki a legjobb 10 mezőnye.

berecz zsombor vitorlazas rio2016

A fiatalember egy ún. finn dingi hajóosztályban versenyez. Ebben a számban bár sokszoros magyar bajnok, legjobb nemzetközi szereplése egy EB-ezüstérem, amit idén érdemelt ki.

Berecz Zsombor edzője, Kelemen Tamás így nyilatkozott a verseny kapcsán:

„Egyértelműen ez a nap volt Zsombor eddigi pályafutásának csúcspontja: nagyon fegyelmezetten követte a taktikát, és fizikailag is nagyon jól bírta. Az első futamban nem ő vezetett, de szisztematikusan bedarálta az előtte haladót, és a másodikban is hatalmas küzdelmet vívott, ennek köszönhetően jött fel a mezőnyből a hetedik helyre. Mostantól kedvezőbb körülményeket ígérnek, amiben Zsombornak még vannak tartalékai"

 

 

Forrás:
nemzetisport.hu

Képek:
Action Images
superiorhirek.hu