Zárul a versenyszezon – Helyszíni riport a Hungaroringről

Írta: veddamagyart

Az autóversenyek idényzárójára látogattunk ki, Mogyoródra, részesei lehettünk a He-Do Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokságnak. Helyszíni riportunkból kiderül, hogy áll a magyar autósport, és milyen remek versenyeket tudunk rendezni.

hungaroring 1

Hadd kezdjem azzal, hogy ketten látogattunk el Mogyoródra, és mindketten először jártunk a Hungaroringen. Mielőtt elindultunk persze tudtuk, hogy nem egy kis gokartpályára készülünk, de nem számítottunk arra, ami fogadott minket:

Magyarország legnagyobb autósport-pályája egészen lehengerlő méretekkel bír, és a legmodernebb felszereléssel van ellátva. Büszkék lehetünk rá – nem véletlenül kezelik Európa egyik legjobbjaként!

A versenyre megérkezve szívélyes fogadtatás, és családias hangulat fogadott minket. Már elsőre szemet szúrt a profizmus, amivel hozzáálltak a résztvevők a versenyekhez, mégis szívesen találkoztak és beszélgettek a kilátogatókkal, volt, aki még a versenyautóba is beülhetett.

A kitűnő körülmények és látnivalók ellenére is nagyon vártuk már az igazi versenyt. Szerencsére ez a rendezvény nem akart Forma-1 lenni, így fél órával a verseny előtt még a boxutcában sétálgattunk, megnéztük hova jönnek kereket cserélni a versenyzők, hol szerelik az autókat a verseny előtt és alatt.

Jött azonban a figyelmeztetés, hogy fél óra múlva verseny, és el kéne hagyni a pályát, mégis versenyre jöttünk, nem kirándulni. Szerencsére lehetőségünk nyílt VIP-helyről nézni az eseményt, így az egész pályát beláthattuk.

A futamok kitűnőek voltak, szép előzések és félelmetes gyorsaság uralta a pályát. Érdekes volt látni, hogy például a túraautóknál egymástól teljesen eltérő szintű autók milyen komoly versenybe tudtak szállni egymással: részemről nem gondoltam volna, hogy egy Suzuki ellenfele lehet egy Lotusnak – ehhez képest le is győzte azt!

hungaroring 2

A futamok alatt és után meg is interjúvoltuk a szervezőket. Megtudhattuk, hogy már olyan rutinnal vezetik ezeket a versenyeket, hogy a különböző munkafázisokat csak egyben kell tartani. A főszervezőt idézve: „Már mindent csak össze kell rakni, mint egy puzzle-t, és működik!”

Az autósport egyébként szerintük relatíve nem veszélyes, komoly biztonsági technikákkal dolgoznak, és már 12 éves kortól beülhetnek a vezetők a versenyautókba. Gondoljunk csak bele: milyen gyakran van baleset egy-egy versenyen? Elő-előfordul. Jönnek a mentők? Nem, a pilóta dühöngve és sértetlenül kiszáll az autóból! Igen, már itt jár a világ!

Külön női kategória nem volt, a Ladies Kupát már nem rendezik meg. Ellenben nehogy azt higgyük, hogy képviselet nélkül marad a pályán a szebbik nem: több női vezető is volt - ezek a hölgyek pedig pályán versenyzők, nincs tudás-különbség a férfiakkal szemben!

Kedvenc példám Keszthelyi Vivien, aki egy mosolygós, aranyos 15 éves lány. Ha meglátnánk az utcán nem gondolnánk róla, hogy egy feltunningolt Audi-TT volánja mögött előzgeti a rutinos férfi versenyzőket…

Vivien Keszthelyi racing driver OXXO Motorsport

De ha már autók, mégis milyen drága egy-egy ilyen versenymodell? Természetesen nem kaptunk konkrét számokat, de megtudhattuk, hogy a versenyzés világa nem elérhetetlen, akár  már 1-2 millió forintos autókkal is ringbe lehet szállni, de jellemzőbb a palettán a több százmilliós(!) árkategória is.

A Bajnokság egyébként nem ért ezzel véget: bár zárófutamokat rendeztek, idén az alapvetően egy hétvégés rendezvényt ketté kellett osztani, így ha meghoztuk a kedvet a kilátogatáshoz, most vasárnap még megnézhetjük a legjobb magyar autósportolókat, és részesei lehetünk egy egészen újszerű élménynek!

 

Fotók forrásai:
gyorsasagi.com
wikipedia.com