Megjelent a magyar fociválogatott Eb-könyve

Írta: veddamagyart

Futball Eb 2016 - Az éjjel soha nem érhet véget! címmel mutatták be a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szerepléséről szóló könyvet csütörtökön.

magyar válogatott könyv eb éjjel soha

"A portugálok elleni, utolsó csoportmeccs után kattant be, hogy gazdaságilag is megérheti egy könyv megjelentetése, illetve ez a csapat is megérdemli a megemlékezést. Sose lehet tudni, mikor lesz legközelebb ilyen alkalom" - mondta a sajtótájékoztatón a kötetet szerkesztő Galambos Ádám.

Az egyik szerző, Somogyi Zsolt elárulta: nem akarták, hogy a játékosok azt meséljék el, hogy mekkora élmény volt számukra belépni a stadionokba, inkább olyan sztorikra voltak kíváncsiak, amelyeket még a legvérmesebb szurkolók sem ismernek.

"Nemcsak a játékosok csöppentek bele valami olyanba, amit sosem tapasztaltak, hanem a szövetség is. Ez nagy kihívás volt" - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke, aki hozzátette, jelentősen megnőtt az érdeklődés a nemzeti együttes iránt. Rengeteg hazai és külföldi megkeresést is kapnak, főleg aláírásokat, fotókat kérnek a szövetségtől. Megjegyezte, rég fogyott el az összes jegy olyan gyorsan a válogatott hazai meccsére, mint az októberi, Svájc elleni meccsre. Szerinte ez annak a jele, hogy a csapat és a szurkolók már régen voltak egymáshoz ennyire közel.

A 208 oldalas, színes fotókkal illusztrált könyv nemcsak a magyar játékosokat és a meccseket mutatja be, hanem a sikeresen megvívott selejtezősorozatot is, illetve az egész Eb-re kitekintést tesz. A G-ADAM Stúdió kiadásában megjelent kötet ára 4990 forint.

magyar válogatott könyv éjjel soha


Forrás: MTI