A magyar, aki berepülte magát a legjobbak közé!

Írta: veddamagyart

2016-ban London ad helyet a legkiválóbb természetfotósok alkotásainak, amelyek közt ott van Potyó Imre műve is, ami a dunavirágok Rába feletti rajzását örökítette meg, lenyűgöző szépségben.

A londoni Természettudományi Múzeum, idén 52.alkalommal rendezi meg a legjobb természetfotók kiállítását. A tárlat október 26-ától várja a látogatókat. A program keretein belül sor kerül a legjobb természetfotós díj átadására is.  Ezen a napon a látogatók nem csak a fotókat, hanem a művészeket is testközelből láthatják, beszélgethetnek velük, megtudhatják egy-egy kép történetét, kalandos elkészítésének módját, és nem utolsó sorban még szakmai tanácsokat is kérhetnek. Nekünk, magyaroknak különösen fontos ez az esemény, ugyanis együtt szurkolhatunk Potyó Imrének, aki a jelöltek közé jutott egyik fotójával.

Alkotása a kérészek egyik fajának rajzását mutatja be a Rábánál. Potyó Imre törekszik arra, hogy elvont, szokatlan módon jelenítse meg a képeken szereplő állatokat. A legkedveltebb témája a madarak, így nem meglepő, hogy szenzációsan örökítette meg az igen rövid ideig repülő rovarokat, a „Dunavirágokat”.

Évről évre sikeresebb a versenyeken, második helyezést ért el 2012-ben megrendezett GDF SUEZ Az Év Természetfotósa pályázaton, Napkeltétől napnyugtáig kategóriában.

potyo imre magyar termeszetfotos
Dunavirágok a Rába felett – Potyó Imre / Wildlife Photographer of the Year

potyo imre magyar termeszetfotos 2

Potyó Imre a lencse másik végénél

 

Öröm látni, hogy a fotózásban is élen járunk!

 

A dunavirág (Ephoron virgo) a kérészek rendjébe tartozó rovar, akárcsak az ismertebb tiszavirág, amelynél azonban jóval kisebb méretű, mintegy három centiméteres. Magyarországon védett, eszmei értéke 10 000 forint. 

 

 

Forrás:
www.turistamagazin.hu
www.wikipedia.hu